Ucraina este MAREA CÂȘTIGĂTOARE a Eurovision 2022. Pe ce loc s-au clasat România

Marea finală a Eurovision 2022 a avut loc noaptea trecută, în Torino. Ucraina a câștigat concursul, reprezentați de trupa Kalush Orchestra, iar pe locul doi a ieșit Marea Britanie, urmată de Spania, care a ocupat cea de-a treia poziție. 

 
 

Reprezentanții Ucrainei au fost pe locul patru în clasament după votul țărilor, dar publicul a ținut cu ei, iar voturile lor i-au propulsat pe prima poziție. La final, ucrainenii au obținut 631 de voturi, cu aproape 200 mai mult decât locul al doilea.

 

La concursul Eurovision din acest an, reprezentantul României, WRS, s-a clasat pe locul 18 din 25, cu 64 de puncte. La votul țărilor, România a acordat cele mai multe puncte Ucrainei, mai exact 12.

 

Spania, reprezentată de cântăreața Chanel, a făcut un show de zile mari în finală și a reușit să se claseze pe poziția a treia în clasament.

Formația Zdob și Zdub a reprezentat Republica Moldova și au obținut poziția șapte în clasamentul țărilor. Ei au cântat o piesă în care se vorbește despre unirea Moldovei cu România.

Anul viitor, concursul Eurovision va avea loc în Ucraina. 

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 14 mai 2022
Articolul următorRăzboi Ucraina, ziua 81. ALERTĂ AERIANĂ în mai multe orașe din Ucraina. Avertismentul G7: BLOCADA Rusiei ar putea duce la FOAMETE – LIVE TEXT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.