Tichete sociale pentru mese calde

Prin Ordonanța de Urgență nr. 115/2020 a Guvernului României, a fost instituită Schema națională de sprijin pentru persoanele vârstnice și pentru persoanele fără adăpost, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, denumită în continuare S.N.S.P.V.P.A., componentă a Programului operațional ajutorarea persoanelor defavorizate 2014 – 2020, finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

         Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali în cadrul S.N.S.P.V.P.A. este de 180 de lei/lună, iar destinatarii finali sunt:

    a) persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii. În cazul în care destinatarii finali beneficiază de mai multe indemnizații sau venituri din pensii aflate în plată, iar valoarea cumulată a acestora depășește valoarea indemnizației sociale pentru pensionari, aceștia nu beneficiază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde;

    b) persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

         În data de 12 noiembrie reprezentanții PRIMĂRIEI Alba Iulia au recepționat un număr de 277 de plicuri cu tichete de masă pe suport electronic, fiecare plic conținând cardul, codul PIN și lista unităților care acceptă cardul pentru mese calde. Plicurile vor fi înmânate la adresa de domiciliu a beneficiarului, doar pe baza actului de identitate, în condiții de securitate maximă. În prima zi de distribuție au fost înmânate 31 de carduri persoanelor fără adăpost, numărul total de beneficiari din această categorie fiind de 47 de persoane; distribuția tichetelor va continua și în zilele următoare.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentCampanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice
Articolul următorPrimăria Alba Iulia organizează selecție de oferte în vederea susținerii și promovării culturii scrise

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.