Tendinţe în planificarea mobilităţii urbane şi energiei

În 28 noiembrie 2018, la Trieste, Italia, a avut loc conferința finală a proiectului SIMPLA. La conferință au fost discutate noile tendințe în planificarea mobilității urbane și a energiei de către experți și actori locali din Europa.

SIMPLA a sprijinit în ultimii trei ani autoritățile publice locale din şase ţări europene (Italia, Spania, Austria, Croaţia, România şi Bulgaria) în procesul de armonizare a planurilor de energie, transport și mobilitate, prin folosirea unei metodologii inovatoare, pas cu pas și a unui ghid eficient, elaborate de o echipă transnațională de experți.

Municipalităţile din 5 oraşe din România au beneficiat de sprijinul experţilor în armonizarea efectivă a planurilor lor de energie și mobilitate – Alba Iulia, Sebeş, Baia Mare, Oradea și Târgu Mureş.

Workshop-ul de învăţare reciprocă din data de 27 noiembrie 2018, premergător conferinţei internaţionale, a oferit posibilitatea de schimb de bune practici între municipalităţile care au început demersul armonizării planificării mobilităţii urbane şi energiei în cadrul proiectului SIMPLA şi organizaţiile replicatoare din alte ţări decât cele implicate în proiect, active în domeniul energiei şi/sau mobilităţii, cu experienţă în lucrul cu autorităţile publice locale şi care vor prelua abordarea SIMPLA.

Proiectul SIMPLA este implementat în cadrul Programului Orizont 2020 al Uniunii Europene în România de către Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba.

Articolul precedentUn bărbat și-a amenințat vecinul cu moartea
Articolul următorDeschiderea oficială a Târgului de Crăciun din Aiud

Comments are closed.