Temperaturi mai scăzute decât normalele perioadei, în următoarele 4 săptămâni. Revin și precipitațiile! – Estimările ANM pentru perioada 27.03-24.04.2023

După un weekend care se anunță cu temeperaturi ridicate, vremea va intra într-un proces de răcire. Sunt estimate, astfel, temperaturi mai scăzute decât cele normale în următoarele două săptămâni, cu precădere în regiunile intracarpatice. Vor apărea și precipitațiile, potrivit estimărilor meteorologilor. 

 
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

Săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, estice, sud-estice, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile estice, sudvestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Articolul precedentMADR continuă și în anul 2023 programul de susținere a producției de usturoi
Articolul următorStudiu: Calitatea somnului este mai importantă decât durata somnului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.