Studiu: Calitatea somnului este mai importantă decât durata somnului

 Fiecare fiinta vie are nevoie de somn pentru a supravietui. Somnul suficient si odihnitor protejeaza sanatatea mintala si sanatatea fizica, creste calitatea vietii. Dacă importanța somnului era clară, cantității și calității somnului, însă a fost dificil de stabilit.

Cercetările din ultimul deceniu ne-au arătat că somnul este parte integrantă a sănătății. Atât somnul prelungit, cât și redus, se asociază cu diverse boli. 

 

Oamenii de știință cehi spun că calitatea somnului joacă un rol mai mare în influențarea calității vieții, decât durata sau momentul somnului.

Studiul lor, publicat în jurnalul cu acces deschis PLOS ONE, descrie impactul schimbărilor în calitatea somnului pe termen lung. Este primul studiu care testează modul în care jet Lag-ul social, o nepotrivire a ritmurilor interne de somn și a cerințelor mediului, poate afecta calității vieții.

Citește continuarea pe realitateamedicala.net.

Articolul precedentTemperaturi mai scăzute decât normalele perioadei, în următoarele 4 săptămâni. Revin și precipitațiile! – Estimările ANM pentru perioada 27.03-24.04.2023
Articolul următorCele mai frecvente greșeli pe care le facem când ne alegem o pisică. Ce NU TREBUIE să facem

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.