Un tânăr de 29 de ani, din județul Alba, care a fost judecat pentru tentativă de omor, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare în regim de detenție. R.F. a înjunghiat cu două lovituri de cuţit un alt bărbat, care a avut nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale.

 

Incidentul a avut loc în 15 octombrie 2021. În acea seară, victima se deplasa de la locuinţa concubinei sale, împreună cu aceasta, spre casa bunicului său.

La un moment dat, din spate s-a apropiat un bărbat care fără niciun motiv i-a aplicat două lovituri cu un obiect ascuţit (cuţit sau briceag), respectiv o lovitură penetrantă în zona hemitoracelui stâng posterior şi o lovitură în braţul stâng.

Pentru a scăpa de agresor, victima a fugit spre locuinţa părinţilor concubinei, fiind urmărită de atacator. A reuşit să intre în locuinţă, iar inculpatul a fost imobilizat şi evacuat din curte de către două persoane.

La scurt timp au sosit poliţiştii, care au constatat cele întâmplate, efectuând cercetarea la faţa locului, fără să reuşească să găsească cuţitul.

Autorul a urmărit uciderea victimei

„Având în vedere împrejurările în care s-a comis fapta conform cărora inculpatul a atacat din spate pe persoana vătămată, provocându-i două plăgi care i-au produs sângerare, aspecte confirmate de martorii oculari şi de concluziile medico-legale, este evident că acţiunea ce face obiectul infracţiunii de tentativă de omor a fost comisă de către inculpat”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

Agresorul a susţinut că a fost provocat de către victimă, însă instanţa a respins această variantă de apărare.

„Instanţa apreciază că fapta a fost comisă cu intenţie directă inculpatul prevăzând şi urmărind uciderea victimei. (…) Ţinând cont de valoarea socială lezată, de rezultatul produs, de motivul săvârşirii faptei, dar şi de lipsa antecedentelor penale ale inculpatului, de conduita acestuia pe parcursul procesului penal, care a negat în mod constant săvârşirea faptei, instanţa apreciază că o pedeapsă cu o durată stabilită peste limita inferioară a intervalului dintre limitele speciale prevăzute de lege corespunde scopului prevăzut în lege”, a precizat magistratul care a judecat cauza.

Hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia pe data de 14 septembrie 2022.

Sursa: Realitatea de Alba