O femeie din Blaj, județul Alba, a fost condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce l-a ucis pe bărbatul cu care avea doi copii, în urmă cu un an, în 14 septembrie.

Aceasta a fost obligată la plata a 3000 de euro cu titlul de daune morale pentru tatăl bărbatului și câte 2000 de euro pentru fiecare dintre cei trei frați ai acestuia.

Doi minori, gemeni, au rămas fără părinți în urma condamnării.

Pe fondul unei puternice tulburări provocate de o bătaie încasată cu câteva ore înainte de crimă și ”o gravă atingere a demnității”, femeia l-a lovit în cap cu mai multe obiecte pe tânărul de 24 de ani. A folosit un pahar, un bibelou, dar și un făcăleț.

Cei doi au început o relație în anul 2019.

Potrivit magistraților, la sfârșitul anului 2020, relația dintre cei doi a început să se deterioreze. Bărbatul a început să fie foarte gelos, o amenința pe partenera sa și o bătea, se arată în motivarea instanței.

Femeia i-a interzis să mai intre în curtea sa, dar i-a permis să se plimbe cu copiii.

În 13 septembrie, 2021 bărbatul a mers să îl ia pe unul dintre cei doi copii.

Acesta s-a întors mai târziu acasă, alături de copil. Potrivit magistraților, acesta a agresat-o iar pe femeie, a lovit-o cu palmele peste față.

Mama copiilor a cedat psihic: a început să îl lovească pe acesta în cap și în torace cu mai multe obiecte.

În urma agresiunii, Andrei a decedat. Femeia și-a recunoscut în totalitate fapta comisă.

”(…) pe fondul unei puternice tulburări sau emoții determinate de o provocare anterioară produsă prin exercitarea de violențe (lovirea victimei cu palmele) și atingeri grave ale demnității (urinarea în cameră) și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei, cauzată de starea de somn și de influența băuturilor alcoolice, inculpata i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu diferite obiecte contondente (pahar, bibelou și un par), în zona capului și a toracelui, în urma cărora a survenit decesul. Inculpata a recunoscut comiterea faptei”, se arată în motivarea instanței.

În data de 19 septembrie 2022, magistrații Tribunalului Alba au condamnat-o pe Alexandra în primă instanță.

”Condamnă pe inculpata C. Alexandra C.- (…) la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, (…)Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 14.09.2021 la zi. Admite acţiunea civilă formulată de părţile civile (…) (tatăl victimei) şi fraţii minori ai victimei(…) şi obligă inculpata să achite părţii civile (…) echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 3000 Euro şi echivalentul în lei a sumei de câte 2000 Euro la data plăţii pentru fiecare dintre cei trei fraţi ai victimei, (…)”, se arată în sentința pe scurt a Tribunalului Alba.

Sursa: Realitatea de Alba