Tânăr cercetat în stare de arest preventiv

Polițiștii din Sebeș au documentat activitatea infracțională a 3 tineri din Alba Iulia și Sebeș care au încercat să pătrundă în locuința unui cetățean din Sebeș, pentru a fura. Pentru că au fost surprinși de proprietar, în timp ce încercau să intre în casă, unul dintre tineri l-a lovit cum pumnul în față. Acesta va fi cercetat, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de tâlhărie.

La data de 7 septembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș i-au identificat pe 3 tineri de 16, 18 și 23 de ani, din Alba Iulia și Sebeș, ca persoane bănuite de săvârșirea unor fapte de tentativă de tâlhărie, tentativă de furt calificat și conducere fără permis.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în dimineața zilei de 5 septembrie, în jurul orei 06,00, ar fi escaladat gardul unei locuințe din Sebeș, cu scopul de a pătrunde în casă, pentru a fura.

În timp ce încercau să intre în casă, cei 3 tineri au fost surprinși de proprietarul casei, iar pentru a-și asigura scăparea, tânărul de 18 ani l-a lovit pe bărbat, cu pumnul, în zona feței.

În cele din urmă, cei 3 tineri au fugit, fără să reușească să sustragă ceva și au folosit un autoturism împrumutat, pe care l-au condus, doi dintre ei, pe rând, fără ca vreunul să posede permis de conducere.

Față de tânărul de 18 ani, polițiștii au luat măsura reținerii, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de tâlhărie și conducere fără permis, iar ulterior a fost prezentat în fața procurorilor și judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sebeș, care a dispus cercetarea lui în stare de arest preventiv.

Ceilalți doi tineri vor fi cercetați în stare de libertate, pentru tentativă de furt calificat, iar în plus, cel de 23 de ani, pentru conducere fără permis.

Cei 3 sunt aceleași persoane identificate de polițiștii din Alba Iulia, ca bănuiți de furtul unor scule, în valoare de 19.300, dintr-o casă în construcție din Alba Iulia.

Reamintim că la data de 5 septembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia i-au identificat pe trei tineri, de 16, 18 și 23 de ani, din Alba Iulia și Sebeș, ca persoane bănuite de săvârșirea unui furt dintr-o casă în construcție, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată în dimineața aceleiași zile.

Se pare că, în noaptea de 04/05 septembrie 2019, profitând de faptul că unul dintre ei a lucrat, ca și zilier, la amenajarea casei și știa unde este lăsată cheia de acces, ar fi pătruns în interior și ar fi sustras mai multe scule electrice, a căror valoare a fost estimată la 19.300 de lei.

Inițial, polițiștii i-au reținut pe doi dintre tineri (cel de 16 și cel de 18 ani), pentru furt calificat, iar ulterior l-au reținut și pe cel de 23 de ani, care se sustrăgea cercetărilor și de la care au fost recuperate sculele.

Pentru că păgubitul si-a exprimat intenția de a-și retrage plângerea odată cu recuperarea prejudiciului, cei 3 au fost puși în libertate.

Articolul precedentTrei jandarmi albaiulieni au ieşit la pensie
Articolul următorHoțul unei biciclete prins de polițiștii din Sebeș

Comments are closed.