Tabără națională de artă și tradiție moțească la Arieșeni

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba a organizat în perioada 26.07-01.08.2019 – Tabăra națională de artă și tradiție moțească, ediția a 2 a, găzduită la Centrul de Agrement Arieșeni, pentru 50 de copii și tineri din județele Cluj, Argeș, Olt, Ialomița, și Alba, un eveniment ce a constat dintr-o serie de ateliere tematice, drumeții, vizite la obiective turistice și un program interactiv de tabără.

Tematică a fost legată de artă, tradiții și obiceiuri din Țară Moților de conştientizarea tinerilor asupra păstrării valorilor naționale.

Participanții au vizitat case tradiționale motesti de la Patrahaitsti și Scărișoara, au participat la ateliere de cioplit lemul, de țesut, desen, pictură și pirogravat.

Nu au lipsit vizitele la obiectivele turistice din zonă: Atelierele meștesugărești de la Pătrăhăițești, Ghețarul Scărișoara, Peștera Urșilor, Muzeul Flutur , Peștera Meziad , Groapă Ruginoasă și cascada Vârciorog.

Aducem de asemenea în atenția tinerilor, locuri, oameni și tradiții, toate contribuind la statornicia și cinstirea neamului românesc, a unor nume mari din istoria României, că Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu.

Tabăra s-a încheiat cu înmânarea diplomelor, a DVD-urilor cu fotografii și filmări din tabără și focul de tabără.

Articolul precedentExponatul lunii august la muzeul albaiulian
Articolul următorPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliul

Comments are closed.