STEFAN BALOG și PATRICK CAUVIN, în expoziție la Paris

 La Consulatul Republicii Haiti din Paris a aut loc un eveniment artistic inedit. Este vorba despre un diptic expozițional semnat de haitianul Patrick Cauvin și artistul aiudean Stefan Balog.

Invitația a venit din partea lui Patrick Cauvin, artist plastic și viceconsul al Republicii Haiti la Paris,  iar evenimentul s-a axat pe parteneriatul semnat de Fundația Inter-Art și Asociația Promart Haiti privind promovarea reciprocă a culturii și artei celor două țări: România și Haiti.
La vernisaj a fost prezent Consulul General al  Republicii Haiti la Paris,  domnul Fritznel Azor, care a subliniat importanța evenimentului în contextul colaborării între Asociația Promart Haiti și Fundația Inter-Art din Aiud.  Patrick Cauvin a descris pe larg cum s-a născut această colaborare deosebită și ce rol a avut Fundația Inter-Art și Stefan Balog ca persoană la înființarea taberei de creaţie din Petion Ville, Haiti.
La rândul său Stefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud a subliniat aspectul deosebit al parteneriatului cu partea haitiană, fiind una din cele mai productive semnate vreodată de fundația aiudeană.
La vernisaj a fost prezent un public numeros, membri ai diplomației haitiene dar și iubitori de artă parizieni. Un moment special l-a reprezentat recitalul de muzică haitiană, susținut de cunoscutul muzician Bob Bovano.
De-a lungul anilor s-au organizat evenimente deosebite care au promovat arta și cultura celor două țări, printre care prima expoziție de artă românească din Haiti, semnată de Stefan Balog în 2013, expoziție colectivă de artă românească și una personală a tinerei artiste Anca Sas din Alba Iulia, organizate în timpul taberelor Promart din Petion Ville, precum și expoziții personale semnate de Patrick Cauvin organizate la Aiud și Alba Iulia.
Una din cele mai ample expoziții haitiene a avut loc în luna august a.c., sub egida Inter-Art la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia unde au expus Patrick Cauvin, Veronica Frisch și Daphne Meyer.
Articolul precedentSe lansează volumul „Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”.
Articolul următorUcrainianul Ihor Nester a câștigat Openul Internațional de Șah România 100

Comments are closed.