Polițiștii rutieri au identificat un număr impresionant de șoferi care s-au urcat în stare de ebrietate la volan, în minivacanța de revelion, la nivelul județului Alba.

La data de 30 decembrie 2018, poliţiştii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș l-au depistat pe un tânăr de 23 de ani, din comuna Daia Română, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 106 K, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În 31 decembrie 2018, în jurul orei 06.20, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau pe Drumul National 1, pe raza localității Mirăslău, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Luduş, judeţul Mureş.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,27 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat să se supună recoltării.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de refuz de recoltate a mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 1 ianuarie 2019, în jurul orei 22.30, poliţiştii rutieri din Alba Iulia, în timp ce acţionau pe strada Lalelelor din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 02 ianuarie 2019, în jurul orei 22.30, poliţişti de ordine publică din Blaj, în timp ce acţionau pe strada Principală din Mănărade, l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.