Skepsis invită martori la Procesul lui Prometeu

Sâmbătă, 22 Septembrie, ora 19.00, Grupul Skepsis, vă prezintă spectacolul Procesul lui Prometeu –  un spectacol original, cu caracter simbolic, creat de Viorel Cioflică şi inspirat de una din povestirile lui Karel Kapec.

Înainte ca toamna să-şi intre în drepturi pe deplin, Grupul Skepsis convoacă Cetatea în spaţiul situat între Catedrala Catolică şi Poarta a IV-a la un ultim spectacol în aer liber: Procesul lui Prometeu!

Având ca temă binecunoscutul mit antic grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi să-l dăruiască omenirii, spectacolul propune un episod apocrif menit să explice cum anume au fost văzute şi cântărite acţiunile lui Prometeu de către semenii săi. Reprezentanţii comunităţii sunt nevoiţi să reacţioneze la schimbările aduse de apariţia focului în viaţa oamenilor, să judece acţiunile lui Prometeu şi consecinţele descoperirii sale.

Provocăm publicul la o reîntoarcere în lumea mitologiei printr-un spectacol cu caracter satiric, ironie fină, elemente de mişcare, aspecte interactive şi pasaje muzicale antrenante.

Procesul lui Prometeu este sugestiv pentru istoria umanităţii, este un proces social care nu se încheie niciodată: este procesul intentat oricărui om în care Prometeu se trezeşte încercând să schimbe, să inoveze, să purifice!

In cazul in care vremea va fi nefavorabilă, spectacolul va fi amânat sau prezentat Duminică, 23 Septembrie, ora 19.00 – detalii se vor oferi pe pagina facebook a trupei – https://www.facebook.com/skepsis2002/

Spectacolul este prezentat în cadrul proiectului “Stagiunea cu Skepsis 2018” – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia;

Articolul precedentO nouă întâlnire în cadrul proiectului ,,Seratele bibliotecii”
Articolul următorScandalul „Poltia Locală Sebeș”, eroare de tipar

Comments are closed.