Se va muta talciocul din ”Lumea Nouă”

Printre proiectele promovate de administrația locală din Alba Iulia se află și modernizarea cartierului Gheorghe Șincai, unde de ani buni funcționează, duminica, talciocul orașului. 

Hulit de unii, dar apreciat de alții, talciocul din Alba Iulia rămâne un punct de întâlnire, de socializare, dar și de căutare de ”comori” pentru o bună parte dintre locuitorii orașului. 

Mai mult de atât, există și turiști care vin la târgul din Alba Iulia, la fel cum mulți localnici din oraș merg la târgurile de vechituri din alte județe, scrie Alba24.

În cadrul proiectului de modernizare, pe actualul spațiu unde se desfășoară târgul se vor ridica noi construcții. Automat, autoritățile locale au început să ia în calcul mai multe locații pentru mutarea târgului de vechituri în zilele de duminică.

Prin birourile primăriei se discută momentan de două locații, una care pare mai realizabilă, iar alta care ar putea aduce avantaje și dezavantaje.

Prima locație ar fi în zona magazinului Ambient, pe terenul fostei fabrici Refractara, unde ar fi spațiu destul pentru desfășurarea unui târg de vechituri într-o zi de duminică. În majoritatea orașelor din țară, târgurile de vechituri sunt organizate undeva la marginea orașului.

Idee inedită, în Șanțurile Cetății

O altă idee luată în calcul și discutată prin primărie este amanajarea târgului, pentru zilele de duminică în Șanțurile Cetății, în partea nordică, mai exact în zona intrării de la spațiile Ryma.

Ideea unui târg de vechituri în zonele centrale, din orașele turistice, este pusă des în aplicare prin localitățile din Austria sau Germania.

Teoretic spațiu ar fi pentru organizarea unui târg în zona respectivă din Șanțurile Cetății, însă cu un regulament strict pentru cei care vin să vândă vechituri, dar și pentru cei care vin să cumpere.

Mai exact, ar fi nevoie de un control strict din partea Poliției Locale ca în timpul desfșurării târgului să nu fie aruncate gunoaie, să nu fie afectate zidurile Cetății, iar cei care vând și cumpără să aibă un comportament adecvat pentru zona în care se află.

Un târg într-o zi de duminică, în partea nordică a Cetății, ar mai anima zona respectivă și în linii mari ar fi o activitate inedită.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentCum au scăpat doi afaceriști din Alba Iulia de închisoare pentru fraudă din fonduri europene
Articolul următorAccident pe A1, între Săliște și Cunta! Două TIR-uri s-au tamponat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.