În urma unor controale efectuate în trafic şi în pieţe, în ultimele 48 de ore, poliţiştii au confiscat 52 de pomi de Crăciun. Controalele ce vizează combaterea delictelor legate de tăierea şi comercializarea pomilor de Crăciun vor continua.

La data de 15 decembrie 2018, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică al IPJ Alba, în timp ce acţionau pe raza oraşului Cîmpeni, l-au depistat pe un bărbat de 32 de ani, din comuna Sântimbru, judeţul Alba, în timp ce transporta, cu o autospecială, 20 de pomi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Faţă de conducătorul auto, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 20 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi unui ocol silvic, pentru valorificare.

În data de 16 decembrie 2018, poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat un control în zona Pieţei Cetate din Alba Iulia, care a vizat verificarea modului în care sunt respectate normele de deţinere şi comercializare a pomilor de Crăciun.

Cu ocazia controlului, poliţiştii au depistat 3 persoane din Cîmpeni, Vadu Moţilor şi Gârda de Jos, în timp ce încercau să comercializeze 32 de pomi de Crăciun pentru care nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

Faţă de cei 3 comercianţi a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform art. 19 din Legea nr. 171/2010, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi unui ocol silvic, pentru valorificare.