Săptămâna Prevenirii Criminalității, activități dedicate siguranței on-line

În cea de-a doua zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalității, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au desfășurat activități de prevenire a victimizării în mediul on-line.  

Cea mai mare parte a beneficiarilor au fost tinerii, care au putut să afle care sunt pericolele navigării pe internet și capcanele în care pot să cadă în cazul în care nu respectă anumite recomandări.  

Totodată, aceștia au putut afla despre cum se pot feri de traficanții de persoane, care, sub protecția unor identități cibernetice false, pot să-și racoleze victimele prin intermediul internetului, despre pericolele jocurilor on-line și despre riscul publicării, pe propriile conturi de socializare, a unor imagini sau date cu caracter personal. 

Pentru a înțelege cum sunt utilizate tehnologiile moderne de informare și comunicare dar și principalele riscuri pe care le implică, discuțiile au fost completate cu exemple expuse la nivelul lor de înțelegere. 

La Școala Gimnazială Benic, polițiștii de la prevenire și cei de la siguranță școală au beneficiat de sprijinul colegilor de la Serviciul Rutier, Serviciul Pentru Acțiuni Speciale, Serviciul de Ordine Publică și de la Secția 1 Poliție Rurală Galda de Jos împreună cu care a fost transmis, într-o atmosferă prietenoasă, mesajul siguranței. 

Pentru siguranța dumneavoastră în utilizarea mijloacelor electronice, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă: 

 

– nu deschideți link-uri/ atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate;  

– nu comunicați nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare (datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate);

 –  nu furnizați date de acces la Internet /Mobile Banking;

– utilizați parole puternice (o parolă puternică are litere mari și mici, cifre și caractere speciale precum: @!#*) etc.

 

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentSfaturi eficiente de frumusețe pe care fiecare femeie ar trebui să le știe și să le aplice
Articolul următorTransport DECONTAT pentru bugetari, în plină criză! Artificiile Coaliției de guvernare – Cine ar urma să beneficieze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.