Rugăciunea Sfântului Nicolae pe care trebuie să o rostești astăzi: ferește de boli, necazuri și moarte grabnică

O rugăciune puternică spusă de creștinii ortodocși pe 6 decembrie alungă toate relele. Oamenii cer ajutorul Sfântului Nicolae pentru a alunga boala, foametea, războiul și potopul.

 

„O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta.

Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică. 

 

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin!”

Articolul precedentNicolae Ciucă, anunț major pentru economia României în 2023 – Decizia pentru români impusă în ședința coaliției
Articolul următorCasa Regală din Marea Britanie, zguduită de dezvăluiri șoc: Regina, asaltată de Harry pentru BANI – Alertă la lansarea serialului Netflix

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.