Robert Sighiartău anunță că PNL propune creșterea numărului de parlamentari reprezentanți ai diasporei

Secretarul general al Partidului Național Liberal, deputatul Robert Sighiartău, a anunțat, marți, că, în viitor, reprezentarea diasporei în Parlamentul României va fi întărită, prin creșterea numărului de parlamentari care îi reprezintă pe cetățenii din afara țării. În loc de 6 cât este în prezent, PNL propune ca numărul acestor parlamentari să ajungă la 15. 

Vocea românilor din diaspora trebuie ascultată și respectată! Votul masiv al compatrioților noștri din străinătate la alegerile prezidențiale arată că le pasă de România. Au fost auziți și voința lor de a avea un cuvânt mai greu de spus va fi respectată”, a spus deputatul Robert Sighiartău, care a mai anunțat că președintele României, Klaus Iohannis, va avea discuții cu partidele politice pentru creșterea numărului de parlamentari reprezentanți ai diasporei. 

Potrivit lui Robert Sighiartău, Partidul Național Liberal susține ”creșterea reprezentării diasporei în Parlament”, în acest sens fiind inițiată și o propunere legislativă. 

”Suntem prima formațiune din Parlament care a depus o propunere legislativă în acest sens. Propunerea noastră vizează creșterea numărului parlamentarilor reprezentanți ai diasporei de la 6 (câți sunt acum) la 15, fără ca numărul total al parlamentarilor să crească”, a mai spus liberalul bistrițean. 

Reamintim că la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, aproape 950.000 de cetățeni români au votat la secțiile special amenajate în străinătate, voturile românilor din diaspora reprezentând astfel aproximativ 10% din opțiunile totale exprimate la scrutinul din 24 noiembrie. 

Articolul precedentVicepremierul Raluca Turcan anunţă că salariul minim va creşte în 2020
Articolul următorDSVSA Alba : Controale în unitățile de depozitare a fructelor și legumelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.