Restricțiile de circulație care vizează sărbătoarea Centenarului

Vă punem la dispoziție restricțiile de circulație care vizează aniversarea Centenarului la Alba Iulia.

În zilele de 28 și 29 noiembrie 2018 între orele 09:00 – 16:30 se vor institui restricții pe traseul:

Parcul auto MApN Schit (str. Lalelelor) – bd. Încoronării – bd. 1 Decembrie 1918 – bd. Horea – Calea Moților (de la intersecția cu bd. Horea până la Stadion) – bd. Revoluției 1989 (la nevoie în caz de blocaj de la Stadion în dr. pe bd. Republici), iar pentru personal str. Cloșca.

În cazul în care în zilele de 28 și 29 nu se pot derula antranamentele, Comisia avizează la solicitarea MApN – UM 02565, blocarea traficului în dată de 30.11.2018 în același interval orar (12:00-17:00).

În dată de 30.11.2018:

începând cu ora 10:00 bd. Ferdinand I, Ion I.C. Brătianu și str. Ardealului, până la ora 11:30;

începând cu ora 14:00 se restricționează traficul la întrările în Municipiul Alba Iulia cu excepția riveranilor, respectiv str. Al. I. Cuza, str. Mărășești, str. Regimentul 5 Vânători, str. Brândușei și str. Zlatnei (DN 74) până în dată de 01.12.2018 la ora 07:00;

În dată de 01.12.2018:

începând cu ora 07:00 la întrările în Municipiul Alba Iulia, respectiv str. Al. I. Cuza, str. Mărășești, str. Regimentul 5 Vânători, str. Brândușei și str. Zlatnei (DN 74) cât și toate străzile din municipiu cu excepția: str. Zlatnei (DN74) – Calea Moților până la intersecția cu bd. Republicii, bd. Republicii – str. Tudor Vladimirescu (de la intersecție cu bd. Republicii) – str. Al. I. Cuza și Regimentul V Vânători de Munte.

Deplasarea pe aceste artere se face doar pe sens de ieșire din Municipiul Alba Iulia.

În dată de 02.12.2018:

în intervalul orar 16:00 – 22:00 pe bd. 1 Decembrie 1918 de la intersecția cu str. Vasile Goldiș până la intersecția cu str. Cloșcă, str. Nicolae Iorga, str. Mihai Viteazul, str. Aurel Vlaicu și str. Crișan.

Se exceptează mijloacele de transport în comun (STP) care vor circula pe traseele stabilite.

Se exceptează autospecialele IPJ, IJJ, SAJ, ISU, MApN și autoturismele autorizate special care vor purta însemne distinctive.

În situația în care se constată că valorile de trafic de pe arterele din interiorul municipiului cresc considerabil și duc la crearea de blocaje rutiere, în special către zonele de desfășurare a manifestărilor, se vor institui restricțîi de circulație și în afară intervalelor orare menționate.

Cei care veneau acum 100 de ani la Alba Iulia pentru Marea Unire veneau, probabil, cu căruțe, trenuri și, cel mai des, grupuri uriașe venind pe jos de la zeci, sute de km.

Revenind în prezent, vreau să cred că e legitimă rugămintea pe care o adresez fiecărui albaiulian: pentru 2 zile să renunțe sau măcar să reducă la minim „consumul” de mașină personală și să folosească transportul public, cei care stau la casă să parcheze în interiorul curților, totul pentru a lăsă cât mai libere drumurile publice.

Pentru a ne dovedi cu toții gazde perfecte și practic, nu doar declarativ.

Colegii mei vor actualiza permanent informațiile legate de străzile închise circulației.

Ceilalți colegi, din Poliția Locală, vor avea și ei misiuni speciale de Centenar așa că apelez la spiritul civic al albaiulienilor, să încerce să îi înțeleagă înainte să sune și alerteze pentru probleme minore.

O dată într-o sută de ani, putem face acest efort de a renunța la o parte din „confort”. Vă mulțumesc.” – a spus Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Pentru orientare, turiștii au la dispoziție site-ul ziuaromaniei.ro, respectiv acest link https://ziuaromaniei.ro/info-utile/.

Articolul precedentRaliul României Unite 100 trece și prin Alba Iulia
Articolul următorO nouă victorie în campionat pentru Volei Alba Blaj

Comments are closed.