Pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, Federaţia Română de Automobilism Sportiv a lansat un raliu atipic, Raliul României Unite 100.

În perioada 25 noiembrie – 1 decembrie toți cei care au carnet de conducere pot participa gratuit la întrecerea istorică Raliul României Unite 100.

Concurenții se vor înscrie în raliu printr-un mesaj scris pe pagina oficială de facebook a Federației Române de Automobilism Sportiv, cu mențiunea ”Înscriere la Raliul României Unite 100”, la care se adaugă datele de identificare ale concurenților, respectiv ale autovehiculelor și, unde este cazul, componența și numele echipelor.

Clasamentul la „Raliul României Unite 100” se va întocmi astfel: câștigă echipajul, respectiv echipa care va puncta în cele mai multe locuri în perioada de desfășurare a evenimentului (25 noiembrie-1 decembrie).

Trecerea prin orașele București, Iași, Chișinău, Sibiu și Alba Iulia le va aduce participanților (în afara celor care locuiesc în respectivele orașe) un bonus de 300 de puncte/oraș, restul orașelor vor fi punctate cu 100 de puncte, iar monumentele istorice importante cu 300 de puncte (exemplu: castre, cetăți, situri, mausolee, locuri istorice reprezentative etc). Toate pozele și filmulețele trebuie postate EXCLUSIV PE PAGINA EVENIMENTULUI PENTRU A FI LUATE ÎN CALCUL.

Pentru ca imaginea sau filmulețul să fie postate pe facebook și să poată fi punctate corespunzător de către oficialii FRAS, acestea trebuie să cuprindă obligatoriu 4 elemente:

  1. Concurenții
  2. Mașinile
  3. Locul exact unde se află în timpul desfășurării competiției
  4. Steagul tricolor

Înscrierile, monitorizarea evenimentului, precum și festivitatea de premiere se vor realiza de către FRAS.