Remaniere în Guvern. „Din punctul meu de vedere, se impune până la sfârșitul anului să fie o remaniere în Guvern”, este de părere Marcel Ciolacu – președintele PSD.

 

„Depinde cum vrem să avem o abordare în politică de acum încolo. Dacă vrem să avem aceeași abordare pe care am avut-o timp de 30 de ani, care nu ne-a adus tocmai în locuri fericite și cred că nu am avut o eficiență guvernamentală pe care ne-o dorim cu toții, dar cred că abordarea corectă este cea pe care o spun eu: primul-ministru este cel care vine și face propuneri.

În guvernul de coaliţie luăm deciziile în interiorul coaliţiei. Avem o monitorizare pentru fiecare ministru, atât PSD cât și PNL, la fel cum cred că o are şi primul-ministru”, a declarat Marcel Ciolacu, care a spus că Nicolae Ciucă nu i-a cerut schimbarea niciunui ministru până acum.

 

Liderul PSD spune că este „foarte posibil” ca fostul premier social-democrat Mihai Tudose, actual europarlamentar, să revină în Guvern.

„Daca noi și colegii îi vom cere, Mihai Tudose este un om cu experiență, a fost de două ori ministru la economie, a fost premier și este un om care ia decizii… Este foarte posibil, dar nu numai pe Mihai, sunt și alți colegi care când am făcut guvernul au fost 2-3 propuneri pentru fiecare post pe minister”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seara, la un post TV.

 

Surse citate de Realitatea Plus indică faptul că primul ministru la care social-democrații vor renunța este titularul Ministerului Apărării, Vasile Dîncu, căruia i s-ar reproșa lipsa de comunicare cu liderii PSD. În locul său ar putea fi propus fostul premier Mihai Tudose, unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Dîncu.