MAE, atenţionare de călătorie pentru Grecia – Fenomene extreme în perioada următoare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, joi, o alertă de călătorie pentru Grecia, din cauza unei prognoză meteo de fenomene extreme.

 

Prognoza specială este valabilă pentru perioada 2-3 septembrie 2022, în special în regiunile din centrul, nordul și vestul Greciei.

Astfel, vineri, 2 septembrie, fenomenele meteo se vor manifesta în regiunile Macedonia, Epir, Tesalia și nordul insulelor din Marea Ionică.

 

Sâmbătă, 3 septembrie, vor fi afectate estul și centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Tesalia, regiunea Tracia, insulele Sporade și insulele din nordul Mării Ionice.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

 

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Articolul precedentCât costă coșul de rechizite anul acesta. Inflația a golit ghiozdanele copiilor în prag de an școlar
Articolul următorE oficial – OUG pentru compensarea facturilor la energie și gaze până la 31 august 2023, publicată în Monitorul Oficial – Document

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.