Mii de copii, tineri și adulți din peste 30 de localități din România se reunesc în 29 septembrie, între orele 9.30 și 13.00, în Cetatea de la Alba Iulia pentru a intra în Guinness World Records cu cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni.

Participanții vor forma și cel mai mare 100, în interiorul hărții, astfel încât întreaga lume să afle că sărbătorim 100 de ani de la nașterea României.

Denumirea oficială a recordului este „Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent”),

Aproximativ 7500 de oameni, vor ocupa zona de șant de la Poarta IV a intrării în Cetate, împărțită în 16 sectoare.

Cu ajutorul a 5300 de pelerine negre (pentru evidențierea hărții României) și a 2200 de pelerine albe (pentru evidențierea numărului 100) participanții vor pune în scenă acest record uimitor, care va fi omologat de o delegație de la Guinness World Records.

Actualul record a fost atestat anul acesta în data de 12 februarie, când 3466 de oameni au format harta Myanmar-ului.

La finalul activării recordului mondial, participanții se vor folosi de șepcuțele pe care le vor găsi în kitul de participare pentru a colora în roșu, galben și albastru harta României, într-un moment memorabil pentru toți cei prezenți.