Vârsta de pensionare va fi crescută în România! Este avertismentul făcut de fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu. Într-un interviu în exclusivitate acordat pentru Realitatea PLUS, Vasilescu critică planurile actuale de recalculare a pensiilor. Ea spune că dacă nu va fi folosită cea lucrată când era în Guvern unele pensii vor scădea. 

„Delegația FMI a spus: trebuie să creșteți vârsta de pensionare. Speranța de viață a românilor este de 71 de ani, nu poți să crești până la 70 de ani”, a spus Olguța Vasilescu.

 

Întrebată dacă se va ajunge la o astfel de creștere, Vasilescu a explicat: „Dacă nu se vor ține tari pe poziții, da. Primul lucru pe care mi l-au spus și mie de la Comisia Europeană a fost acesta: nu introduceți de la început 70, dar lăsați cu posibilitatea opțiunii, după care introduceți. E ceea ce fac.”

Întrebată dacă era necesar sa avem specialiști străini care să gândească o formulă de recalculare, Olguța Vasilescu a răspuns: „Exclus! În momentul în care niște oameni veniți din afara țării care nu cunosc realitățile din România, care nu știu cum este, ca pensionar, să trăiești cu 800 lei, îi punem pe niște oameni să gândească o lege neavând niciun contact cu realitatea, după care, fiind pe fonduri europene, 5 ani nu mai putem s-o modificăm.”

 

„Dacă nu se calculează pe noua formulă, vor fi pierderi. După acea lege a pensiilor, nimeni nu ar fi avut o pensie scăzută”, a mai spus Olguța Vasilescu.