Raport al Inspecției Fiscale DEVASTATOR pentru Fabrica de Arme Cugir. Firmele coordonate de actualul director general, pe lista celor ce au beneficiat de bani fără justificare

Milioane de lei pierduți de Fabrica de Arme Cugir, după ce ANAF a respins rambursarea de TVA aferent facturilor emise de mai multe societăți comerciale care au căpușat de-a lungul timpului. Două dintre firme sunt controlate de actualul director Gheorghe Sava, Forja Cugir și Product Prest.

Un Raport al Inspecției Fiscale arată că Fabrica de Arme Cugir a pierdut peste 2.180.000 din cauza unor abateri de la legalitate. Facturi emise fără comenzi ferme, avansuri plătite fără executarea ulterioară a lucrărilor. Astfel că ANAF a respins rambursarea de TVA reprezentând suma de 2.029.129 de lei reprezentând facturi emise de societățile care au funcționat pe platforma FAC. Firmele controlate de actualul director Gheorghe Sava în speță Forja Cugir și Product Prest au emis facturi de prestări servicii care nu aveau la bază comenzi ferme, cantități cuantificate sau alte înscrisuri. În situația menționată se află mai multe firme controlate de oameni importanți din FAC. Product Prest SRL, a acționat în instanță Fabrica de Arme pentru a recupera suma de 812.435 lei.

51.936 ar reprezenta TVA-ul aferent unor facturi plătite în avans de Fabrica de Arme Cugir firmelor Ken Arms, Mecanic Work și Prelucrări Mecanice fără ca acestea să presteze ulterior vreun serviciu. Alte 67.000 de lei reprezintă TVA-ul în urma unei facturi emise de o altă firmă de casă, Roemi SRL, care nu are la bază nici măcar un contract.

Articolul precedentAcțiune organizată de polițiști pe tronsonul Aiud – Miraslău
Articolul următorOrdin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat din Sebeș

Comments are closed.