Protestul fermierilor și al transportatorilor continuă și astăzi: revolta a cuprins toată țara. Sorin Grindeanu ține cu dinții de scaun

Protestele fermierilor și transportatorilor continuă: este a șaptea zi în care oamenii își strigă nemulțumirile în stradă. Transportatorii și fermierii au luat cu asalt Vama Siret și Portul Constanța, acolo unde și la această oră sunt blocaje masive. La doi pași de Capitală, în Afumați, dar și în marile orașe, mii de oameni au protestat. Între timp, ministrul Transporturilor nu pare în stare să le rezolve problemele și nici nu are de gând să-și dea demisia. 

Peste o sută de tractoare, TIR-uri și autovehicule blochează drumul spre vama Siret din Suceava. Fermierii români nu lasă camioanele ucrainene să treacă și amenință că le vor da foc. Potrivit unor surse, Sorin Grindeanu le-ar fi spus fermierilor, în timpul unei runde de negocieri, să nu aducă vorba despre Ucraina.

TENSIUNI MAXIME la protestele fermierilor și transportatorilor – Sute de mașini au BLOCAT intrarea în București | Ce spune prefectul Capitalei

Portul Constanța este și el blocat de protestatari, după ce de la guvern au venit doar promisiuni și nu măsuri concrete. Transportatorii s-au organizat și au blocat căile de acces.

Între timp, ministrul Sorin Grindeanu nu dă semne că va ajunge la un consens cu protestatarii furioși. Ba mai mult, oamenii cer în stradă demisia acestuia, după ce ministrul Transporturilor i-a tratat cu aroganță și i-a acuzat că mint.

„Dacă dai drumul la televizor, în fiecare seară vezi așa: «dezastru, sfârșit, scandal, apocalipsă». Ai impresia că ne trăim ultimele zile de viață. Aici trebuie să ne calmăm”, a declarat Grindeanu.

Lângă București, la Afumați, a fost punctul zero al protestelor fermierilor și transportatorilor. Acolo s-au strâns cei mai mulți oameni.

Protestul nu a ocolit nici capitala Moldovei. Acolo, în jur de 200 de fermieri au ieșit cu tractoarele și au blocat intrarea în oraș. Sătui de promisiunile guvernanților, cer „certitudine și stabilitate” pentru a-și putea desfășura activitatea.

Proteste masive au avut loc în toată țara, iar oamenii spun că nu renunță până nu le sunt soluționate revendicările.

Citește și Ministrul Agriculturii, promisiuni pentru fermierii care protestează: „Sunt bani pentru a scoate toate firmele din dificultate”

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCaravana România Suverană, solidară cu fermierii din stradă. Alexandra Păcuraru, alături de românii umiliți – VIDEO
Articolul următorMinistrul Educaţiei, despre numărul elevilor care nu susţin examenul de Evaluare naţională: Din punctul meu de vedere este un mare semnal de alarmă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.