Programul Volei Alba Blaj în turul sezonului regulat al Diviziei A1

După ce echipele CSU Oradea și Medicina Tîrgu Mureș au anunțat că se retrag din prima divizie, Federația Română de Volei a refăcut tragerea la sorți a meciurilor sezonului regulat 2018/2019 pentru Divizia A1 feminin, campionatul viitor urmând a avea tot zece echipe la start.

CSM București și noi ne vom lupta la titlu, asta este sigur, CSMB pornește favorită pentru că este campioana României și trebuie să-și apere titlul, timp de trei ani noi am fost în această poziție și acest lucru este cel mai dificil în sport, iar acum noi suntem cei care atacăm supremația în campionat.

Din ce am auzit, CSM Târgoviște și-a făcut echipă bună, Bacăul îl are pe profesorul Grapă și va fi întotdeauna o echipă de bună, dar o să fie ca și înainte, dar este clar că lupta la titlu se dă între noi și CSM București.” a declarat Darko Zakoč.

În prima etapă Volei Alba Blaj va juca tot pe teren propriu, când va primi vizita nou promovatei CSU Belor Galați.

Prima confruntare cu CSM București va avea loc în ultima etapă a turului, pe terenul campioanei României.

Divizia A1 la volei feminin va începe pe 27 octombrie 2018 şi se va încheia pe 14 mai 2019.

Programul

Et.1: Volei Alba Blaj – CSU Belor Galați;
Et.2: Agroland Timișoara – Volei Alba Blaj;
Et.3: Volei Alba Blaj – Universitatea Cluj;
Et.4: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște;
Et.5: Penicilina Iași – Volei Alba Blaj;
Et.6: Volei Alba Blaj – Știința Bacău;
Et.7: CSM Lugoj – Volei Alba Blaj;
Et.8: Volei Alba Blaj – Dinamo București;
Et.9: CSM București – Volei Alba Blaj.

Pentru sezonul 2018/2019, CSM Volei Alba Blaj se va baza pe următorul lot de jucătoare:

– Coordonatoare: Lucie Smutná (Cehia), Lora Kitipova (Bulgaria);
– Extreme: Sonja Newcombe (SUA), Ana Lazarević (Serbia), Mariya Karakasheva (Bulgaria), Ramona Rus (România);
– Universali: Ioana Baciu (România), Katerina Zhidkova (Azerbaijan);
– Centri: Nađa Ninković (Serbia), Sara Hutinski Torres (Slovenia), Nneka Onyejekwe (Romania);
– Libero: Suzana Ćebić (Serbia), Marina Vujović (Serbia).

Fiecare început de sezon este greu, avem multe jucătoare noi care nu au mai lucrat până acum cu stafful nostru, dar părerea mea este că în acest an am reușit să ne facem lotul de jucătoare din timp și cred că am găsit voleibalistele potrivite pentru a face o echipă puternică.

În primul rând vreau să precizez că, pentru prima dată în cei patru ani de când sunt la Blaj, avem cea mai echilibrată, din punct de vedere valoric, echipă.

Am avut sezoane în care stăteam în șase-șapte jucătoare, însă cred că acum avem un lot foarte echilibrat și vom putea folosi toate jucătoarele în toate meciurile, indiferent de dificultatea acestora.

Pe fiecare post avem o concurență puternică și voi putea astfel, în timpul jocurilor, să fac schimbările de ordin tactic fără probleme.” a spus antrenorul echipei.

Vicecampioana Europei are ca obiective câștigarea campionatului și a Cupei României, calificarea în grupele Ligii Campionilor și realizarea unui traseu cât mai lung în cea mai importantă competiție intercluburi.

Cu tot respectul pentru adversar, cred că depindem numai de noi. Dacă o să fim în efectiv complet înaintea primului meci cu Olomouc, cred că nu o să avem probleme.

Runda a doua, cu Allianz MTV Stuttgart, pentru că suntem convinși că vom întâlni echipa germană în turul trei preliminar, va fi dificilă, însă vom avea timp să ne pregătim pentru aceste meciuri importante, sunt șapte-opt săptămâni la dispoziție pentru a pregăti cum trebuie barajul pentru Liga Campionilor, calificarea în grupe fiind primul nostru obiectiv al acestui sezon.

De altfel avem informații despre adversari, știm despre Olomouc că nu este aceeași echipă de anul trecut, a profitat de problemele financiare de la VK Agel Prostějov, echipa care a dominat voleiul din Cehia în ultimii ani, și a luat jucătoare de acolo, în plus avem informații primite de la Lucie Smutná, de la alți antrenori, dar și de la statisticianul nostru, Bojan Perovic.

La fel, și Stuttgart a schimbat mult echipa față de sezonul trecut, am auzit că au venit multe voleibaliste americance acolo, dar avem timp să pregătim, pe rând, fiecare meci.

Eu voi fi concentrat, în primul rând, pe echipa mea și noi trebuie să fim, și vom fi, pregătiți.” a mai spus antrenorul echipei Volei Alba Blaj, Darko Zakoč.

La primul antrenament, sub comanda lui Darko Zakoč, s-au aflat doar șapte jucătoare, celelalte voleibaliste absentând motivat. Echipa se va pregăti în localitate și va participa la mai multe turnee de pregătire până la debutul noului sezon.

Am început cu pregătirea de bază, suntem în perioada de acumulări, timp de trei-patru săptămâni punem accent pe partea fizică, doar 30% din antrenamente sunt cu mingea și când terminăm această perioadă vom trece la pregătirea tehnico-tactică, urmând ca la sfârșitul lunii septembrie să disputăm și primele meciuri de pregătire, când vom vedea și unde ne aflăm cu pregătirile pentru noul sezon.

E timp puțin, dar asta se întâmplă la toate echipele care au voleibaliste de calitate, nu știm când vom avea lotul complet, avem jucătoare care se pregătesc cu naționalele lor pentru Campionatul Mondial, dar asta se întâmplă în fiecare an și suntem obișnuiți cu situația. Sunt convins însă că atunci când vom avea lotul complet vom face jocuri bune și performanțele nu vor lipsi.” a declarat Darko Zakoč.

Vicecampioana Europei se va pregăti la Blaj, unde va susține câte două antrenamente pe zi, până la startul sezonului echipa urmând să participe la câteva turnee de pregătire.

Două dintre acestea sunt confirmate deja: este vorba de Cupa Blajului, ce va fi organizată în weekendul 5-7 octombrie, și de turneul internațional organizat de KS DevelopRes Rzeszów, fosta adversară din ediția trecută a Ligii Campionilor, ce va avea loc în perioada 12-14 octombrie.

Articolul precedentEchipa S.A.S. Alba, printre cele mai bune din țară la intervenții
Articolul următorO nouă consultare cetățenească privind viitorul Uniunii Europene, la Alba Iulia

Comments are closed.