Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este cel mai important eveniment cultural al lunii noiembrie și transformă Alba Iulia în capitala muzicii folk.

Timp de două zile, în perioada 16 – 17 noiembrie, folkul românesc se mută cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival de folk din România.

Evenimentul are o secțiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în acest gen muzical.

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, organizatorul Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, desfășoară în această perioadă selecția concurenților care vor intra în concurs.

Potrivit regulamentului, concurentul trebuie să prezinte două piese, compoziții proprii sau în primă audiție.

Versurile pot aparține liricii universale sau naționale, pot fi versuri proprii sau populare.

Vârsta maximă a concurenților care pot fiacceptațieste 35 de ani, cu excepțiagrupurilorîncadrulcăroraunuldintreconcurențipoatedepășiaceastă vârstă.

În această primă etapă concurenții se pot înscrie până în 11 noiembrie, iar juriul va selecta 10 dintre aceștia care vor intra apoi în concursul de interpretare.

În fiecare an, în luna noiembrie, Alba Iulia devine capitala muzicii folk românești, iar cei mai îndrăgiți interpreți ai genului se mută în „Cealaltă Capitală” cu întreg bagajul de muzică bună. Este deja un eveniment național de tradiție care sperăm să încânte și în acest an publicul.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este o invitație la spectacole de muzică folk de calitate pentru cei care îndrăgesc acest gen muzical, dar și o rampă de lansare care, în timp, a ajutat să se afirme numeroși tineri artiști”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal

Printre cei care vor urca în acest pe scena Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” îi amintim pe Daniel Avram şi „Școala de Folk” (Alba Iulia), Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Alexandra Uşurelu, A.G. Weinberger, Zoia Alecu dar şi alte nume ale muzicii folk românești. În program sunt incluse lansări de carte dar și sesiuni de autografe.

ROGRAMUL Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

16 noiembrie 2019

ora 10:00 – la FRAMM’ S
CAFEAUA CU FOLK
sesiuni de autografe, prezentări și lansări de carte/cd, discuții libere despre prezentul muzicii folk

ora 17:00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia
CONCURS DE COMPOZIȚIE ȘI INTERPRETARE A MUZICII FOLK

ora 18:00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia
CONCERT EXTRAORDINAR DE MUZICĂ FOLK
Marinela Popa și Grupul „Primavera”
POESIS
ZOIA ALECU
A.G. WEINBERGER
DUCU BERTZI
VICTOR SOCACIU

17 noiembrie 2019

ora 10:00 – la FRAMM’ S
CAFEAUA CU FOLK
sesiuni de autografe, prezentări și lansări de carte/cd, discuții libere despre prezentul muzicii folk

ora 17:00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia
GALA LAUREAȚILOR

ora 18:00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia
CONCERT EXTRAORDINAR DE MUZICĂ FOLK
DIANA PORCA – marele premiu la ediția din anul 2018
DANIEL AVRAM și „ȘCOALA DE FOLK”
FELICIA POP
MIRCEA BANICIU
ALEXANDRA UȘURELU
MIRCEA VINTILĂ

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție fiind organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.