Programul Festivalului Cetăților Dacice de la Cricău

În perioada 21 – 23 iunie pe tărâmul dacilor liberi de la Cricău, în vechiul Apoulon, se va desfășura anul acesta, Festivalul Cetăţilor Dacice – cel mai vechi festival dacic din România ajuns la a XIII-a ediție.

Aproximativ 100 de războinici daci şi romani vor reînvia atmosfera de acum 2000 de ani, invitând publicul într-o călătorie în timp, timp de trei zile.

Cel mai vechi festival de reconstituire antică din România – este şi în acest an o invitaţie inspirată pentru cei care iubesc istoria transformată în spectacol oferind un program divers care cuprinde atât evenimente culturale cât şi spectacole de reenactment, lupte între daci şi romani, ateliere antice, concerte în aer liber dar şi întreceri între voinicii şi „puii de daci” din cetăţile dacice din Alba.

Program

Vineri, 21 Iunie 2019

18:00
Vernisajul expoziţiei de fotografie „Garda Apulum – Acasă la dacii Apoulonului”

Sâmbătă, 22 Iunie 2019

10:00
Concursul de istorie pentru copii „Pui de dac”

13:00
Deschiderea Taberei antice, prezentarea trupelor de reconstituire istorică antică şi ateliere meşteşugăreşti

19:00
Dansuri antice – Nimfele Dace

19:05
Demonstraţii de tehnică militară daco-romană

19:15
Lupte de gladiatori

20:15
Marea bătălie dintre daci şi romani

21:00
Concert Desperado

22:30
Rugul lui Zamolxe şi ritualul de incinerare a unei căpetenii dacice

Duminică, 23 Iunie 2019

10:00
Tabăra antică şi ateliere meşteşugăreşti

12:00
Lansare de carte Constantin Dumitrescu – „Cetatea Nemuritoare”

15:00
Decathlon dacic – Stadionul Cricău

Festivalul Cetăţilor Dacice este o marcă înregistrată a Consiliul Judeţean Alba, fiind cel mai important festival dacic din România.

Evenimentul se desfăşoară anual în preajma zilei de Sânziene (24 iunie) şi are ca scop promovarea tradiţiilor şi potenţialului turistic al judeţului Alba.

Festivalul este şi o întrecere inedită între flăcăii a cinci localităţi din Alba pe raza cărora s-au aflat importante cetăţi dacice.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și toate primăriile din localităţile pe raza cărora se află vestigii ale unor cetăţi dacice, respectiv Cetatea de Baltă, Cricău, Ighiu, Săsciori şi Cugir.

Articolul precedentDistracție sau susținerea proiectelor demarate în oraș ? Cetățenii din Teiuș sunt puși să aleagă cum vor fi cheltuiți banii publici
Articolul următorAutoturism urmărit de autorităţile italiene, depistat în Sebeș

Comments are closed.