Procurorii au clasat dosarul militarului decedat prin electrocutare!

După mai bine de trei ani de la decesul unui militar turdean în Gara din Alba Iulia, anchetatorii au identificat trei suspecţi care ar fi avut un rol în tragedia din 23 noiembrie 2018.

Acum, procurorii din Alba au clasat dosarul în privința suspectului civil. Cu doi militari rămași suspecți în dosar, acesta nu mai este de competența procurorilor din Alba, iar aceștia au cerut declinarea către Parchetul Tribunalului Militar Cluj Napoca.

”Pe lângă ucidere din culpă, militarii mai sunt cercetați și pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Momentan dosarul încă nu a fost soluționat și încă se fac cercetări, fiind un dosar complex și mai ales că procurorii din Alba au reluat după aproape doi ani de la faptă, cercetările de la zero.”, menționează alba24.ro.

Aceeași sursă titrează că, clasarea dosarului nu este definitivă și orice parte poate ataca decizia timp de 20 de zile. Dacă nu vor exista cerințe, dosarul va merge de unde a plecat, la parchetul militar din Cluj. La Cluj teoretic procurorii militari vor relua ancheta cu datele existente deja la dosar.

Motivul pentru care dosarul a fost clasat la Alba este acela că faptele civilului din ziua respectivă nu aveau legătură cu infracțiunea de ucidere din culpă.

Reamintim că Alexandru Orosz, militarul care a decedat în tragicul accident, avea 33 de ani în momentul decesului și lucra de 11 ani în armată, având misiuni inclusiv în Afganistan. El era mecanic conductor pe sistemul antiaerian GEPARD la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană din Turda.

A murit în timp ce descărca tehnică militară în gara din Alba Iulia. Tehnica militară urma să fie folosită pentru Ceremonia militară programată pe 1 Decembrie. Militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate, care nu a fost decuplată de la alimentare, așa cum ar fi trebuit.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentApa potabilă, raționalizată în cinci localități din Alba din cauza supraconsumului
Articolul următorCulisele Statului Paralel: Continuă seria dezvăluirilor despre șeful CJ Ilfov – Hubert Thuma, contracte de 70 de milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.