Prins în flagrant în timp ce pescuia în perioada de prohibiţie. Ce recomandări fac polițiștii

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au depistat un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie, care mai durează până în 9 iunie, inclusiv.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfăşoară activităţi pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Astfel, duminică, 21 aprilie, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au făcut un control, pe râul Târnava Mare, pentru punerea în aplicare a planului de acţiune „Stop braconajului 2019”, care are ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, a fost depistat un bărbat de 49 de ani, din Blaj, în timp ce pescuia, în albia râului Târnava Mare, încălcând prevederile legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de bărbat a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 54 din 15 ianuarie 2019, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2019, în perioada 11.04.2019 – 09.06.2019 sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

Articolul precedentBătaie într-un local public din Alba Iulia. Doi tineri cu tupeu la bord ar fi avut o altercaţie cu două fete.
Articolul următorPrimarul Blajului a solicitat aproape un milion de euro din fondul de revervă bugetară a Guvernului pentru vizita Papei.

Comments are closed.