Primăria Alba Iulia lansează o amplă campanie de plantări de arbori și arbuști

Sub denumirea „Rădăcini în Alba Iulia”, Primăria și Consiliul Local Alba Iulia vor demara, în această primăvară, o amplă campanie în urma căreia, pe domeniul public al orașului, vor fi plantați câteva mii de arbori și arbuști.

„Rădăcini în Alba Iulia” este un proiect pe care administrația locală îl consideră absolut necesar și pe care plănuim să-l reluăm în fiecare primăvară a fiecărui an. Ne dorim ca Alba Iulia să se dezvolte nu doar prin construcții noi ci și prin menținerea și mai ales extinderea spațiilor verzi, absolut necesare unui oraș în plină dezvoltare, fiind singura modalitate de a contracara în mod eficient gradul ridicat de urbanizare, efectul pe care numărul ridicat de autovehicule și construcții îl au asupra vieții noastre cotidiene.

Nu e nevoie de studii și recomandări din partea specialiștilor pentru a știi că gradul de dezvoltare al spațiilor verzi este direct legat de calitatea vieții într-un oraș. Nu e nevoie de studii pentru a știi că aerul e mai respirabil într-un oraș care îmbină construcțiile edilitare cu spațiile verzi, ori că verile sunt mai suportabile într-un oraș plin de copaci decât între simple betoane. 

Din păcate, în ultimii ani, nivelul de dezvoltare al spațiilor verzi din oraș nu a ținut pasul cu nivelul de dezvoltare al construcțiilor, iar acest aspect trebuie remediat. 

Ne dorim ca „Rădăcini în Alba Iulia” să nu fie o simplă acțiune ci să devină un veritabil maraton, întins pe mai mulți ani. Ba chiar ne-am dori să devină o activitate uzuală, pe care atât administrația cât și cetățenii să o reia an de an.

În data de 20 martie va avea loc o primă acțiune din cadrul acestui proiect, în cadrul căreia vor fi plantați câteva sute de arbori oferiți de către Direcția Silvică județeană Alba. Au fost identificate câteva zone cu o nevoie acută de vegetație: cartierul Recea, cartierul Orizont, zona Dealul Furcilor, zona istorică, Parcul Unirii și malurile râului Ampoi. Parteneri ai campaniei ne vor oferi ajutor și expertiza necesară, pentru a ne asigura că puieții vor fi plantați în mod corect, că vor prinde rădăcini și că se vor dezvolta armonios. 

Odată cu startul campaniei ”Rădăcini în Alba Iulia”, lansăm un apel către întreaga comunitate locală, să ne fie alături și să fie parte activă în acest exercițiu comun pentru un aer cât mai curat în oraș. 

Totodată, facem un apel către societatea civilă și către mediul privat, pentru a susține, prin orice metodă posibilă, această acțiune precum și cele similare care îi vor urma.  

Responsabil din partea municipalității pentru coordonarea campaniei este dl. Alexandru Dumitru, consilier local al Municipiului Alba Iulia, care vă stă la dispoziție cu toate detaliile necesare despre campanie. Acesta poate fi contactat la numărul de telefon: 0770.475.051

 

Departamentul de comunicare din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentCirculați cu atenţie!
Articolul următorBilanț coronavirus 18 martie: 6.174 de cazuri noi și 90 de decese

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.