Circulați cu atenţie!

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile din această perioadă, cu specific de carosabil umed, cu posibilitatea apariţiei fenomenului de ceață sau chiar de polei în zonele de munte, precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare, chiar şi vântul puternic, poliţiştii recomandă:

1.Conducătorilor de autovehicule:

-respectaţi regulile de circulație, circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol care ar putea apărea, adoptaţi o manieră preventivă de condus și respectaţi indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

-păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; de asemenea, nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante, cum ar fi depăşirea coloanelor de autovehicule în condiţii de trafic aglomerat.

-nu consumaţi alcool sau substanțe cu efect psihoactiv (cum sunt unele medicamente) şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 

-nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

2.Sfaturi pentru pietoni:

-traversaţi doar prin locurile permise și nu începeți traversarea până când nu sunteți siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme, iar aceştia pot opri în condiţii de siguranţă. 

-în condiţii de vreme nefavorabilă să nu vă obturați câmpul vizual cu obiecte vestimentare sau de garderobă. 

-deplasarea, în special noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă, să fie efectuată numai pe trotuar sau pe acostamentul drumului.

Informații actualizate despre situația traficului puteţi accesa gratuit pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Articolul precedentNelu Ploieșteanu, în stare critică, la ATI – Cântărețul s-a infectat cu noul coronavirus
Articolul următorPrimăria Alba Iulia lansează o amplă campanie de plantări de arbori și arbuști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.