Președintele PSD îl scutură pe premier: Virgil Popescu nu trebuie să fie în Guvern!

Eu nu as fi prim-ministru cu Virgil Popescu în Guvern! Verdict dur pentru Nicolae Ciucă, pentru PNL și pentru ministrul Energiei din partea președintelui PSD, Marcel Ciolacu. Liderul social democrat este consecvent, dar menajează sensibilitățile partenerilor de Coaliție din convingerea că războiul de la graniță, criza energetică și dificultățile economice impun o guvernare stabilă. Dar fiecare zi vine cu cel puțin o atenționare a premierului din partea social democraților. Marți, 20 septembrie, trei ceasuri rele, a plouat cu atenționări. Invitat al jurnalistului Răzvan Dumitrescu, Marcel Ciolacu a venit cu ultimele date INS și a arătat că românii au făcut deja economie de 18% la gaze naturale și, la energie electrică, de circa 8% față de consumul pe gospodărie din 2021. În condițiile în care avem cel mai scăzut consum din Europa, e cazul ca românii să fie lăsați în pace de Guvern, să nu mai fie amenințați cu sancțiuni pentru consum excesiv. Românii au arătat deja că știu să aibă grijă de bugetul personal și să facă economie și să schimbe becul pe filament ars cu un bec pe led din producția autohtonă.
PSD va amenda în Parlament ordonanța ministrului Virgil Popescu, iar președintele PSD a dat asigurări că raportul va fi gata săptămână viitoare. Amendamente de care trebuie să se țină cont pentru că Nicolae Ciucă conduce Guvernul, dar PSD este principalul partid de guvernare. Ierarhia politică a fost amintită  în emisiunea televizată, după ce, în cursul dimineții, Marcel Ciolacu a atras atenția într-o declarație de presă că PSD este cel mai mare partid.
„Dacă aș fi fost meschin nu aș fi propus colegilor mei să intrăm la guvernare în această Coaliție. Am lăsat toate calculele electorale de o parte și am înțeles momentul prin care trece România și trec românii, pentru că și noi suntem români. Și am luat decizia întrării la guvernare și nu regret această decizie. Nu pot să vin acum și sa fiu meschin după un an și jumătate și să susțin că ar fi bine să ieșim de la guvernare. Categoric dacă aceasta Coaliție se rupe ne vom întoarce la votul românilor”, a declarat răspicat liderul social democrat repetând că România are nevoie să fie condusă acum de cele mai importante partide.
„Atribuția remanierii o face prim-ministrul. Este un lanț de greșeli”, a reamintit Marcel Ciolacu referitor la nemulțumirea față de activitatea lui Virgil Popescu. 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentO femeie și-a ucis soțul după ce acesta a bătut-o
Articolul următorControale la furnizorii de energie electrică, în contextul creşterii numărului de reclamaţii înregistrate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.