Premierul Florin Cîțu, răspuns halucinant: Nu mănânc pâine, nu știu cât costă

Răspuns halucinant oferit de premierul Florin Cîțu, când a fost întrebat dacă știe cât costă o franzelă: „Nu pot să vă spun, nu mănânc pâine”. Răspunsul este cu atât mai surprinzător cu cât a venit din partea unui fost ministru al Finanțelor, iar pâinea este un produs de bază în coșul minim de consum. În trecut, un alt ministru de Finanțe, Ionuț Mișa (PSD) afirma și el că nu știe cât costă benzină și nici nu este treaba lui.

Răspunsul premierului Florin Cîțu a venit în contextul în care a afirmat, din nou, că datele BNR privind majorarea ratei inflației sunt simple estimări și că puterea de cumpărare a românilor a crescut. În acest context, jurnaliștii l-au întrebat pe premier dacă a analizat și situația celor aproximativ 20% dintre salariații români care trăiesc cu salariul minim și dacă știe cât costă o pâine.

Potrivit datelor Eurostat, România este cel mai mare consum individual de pâine din UE.

Producătorii au anunțat deja noi scumpiri ale pânii, atât ca urmare a majorării prețului grâului, față de recolta anului trecut, cu circa 25%, cât și ca urmare a scumpirilor în cascadă ale energiei electrice, gazelor naturale și carburanților.

Ionuț Mișa, un alt ministru al Finanțelor care nu știa prețurile

Florin Cițu nu este primul politician sau ministru, chiar și de resort, care nu știe prețurile. În 2017, Ionuț Mișa, șef al Finanțelor din partea PSD, a declarat că nu știe cât costă un litru de benzină și că nici nu este treaba lui.

„Sincer nu m-am uitat la preţurile carburanţilor. (…) Obiectivul Ministerului de finanţe şi al meu, ca ministru, este să urmăresc politicile fiscale, nu să citesc în fiecare zi preţul de la pompă. Dacă aş face această activitate mi-aş consuma timpul”, afirma, la vremea respectivă, Ionuț Mișa, la un post TV.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCîțu: „Suma alocată suplimentar Ministerului Transporturilor este de aproximativ 625 de milioane de lei
Articolul următorRomânii care se vaccinează împotriva COVID-19 vor primi bonuri de masă de 100 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.