Praf saharian peste România. Zonele lovite de de ploi sângerii, murdare, și furtuni violente

Un nor de praf saharian va străbate România în următoarele zile.

O depresiune atmosferică localizată în Europa de vest va aduce un transport intens de praf saharian, până joi, 28 martie, de asemenea, în unele regiuni ale țării vor fi câteva ploi și averse, conform meteoradar.ro. Valul de praf saharian va înconjura țara, iar în nord, vest și sud-vestul României vor exista „ploi murdare”, care au o concentrație ridicată de suspensii solide.

Pentru că vânturile intense au ridicat cantități mari de praf saharian deasupra Africii de Nord, micile particule de praf mineral vin acum spre România, antrenate de o zonă de joasă presiune concentrată deasupra Europei de vest.

Frontul atmosferic asociat acestei zone depresionare va trece prin România în cursul zilei de joi, însoțit de ploi și averse, pentru început în jumătatea de vest a țării și apoi în nord și centru, ca mai apoi după-amiaza să ajungă în nord-est. 

De asemenea, aversele vor conține și descărcări electrice.

Ploaia va antrena o parte din praful aflat în atmosferă, contribuind la depunerea lui pe diferite obiecte, scrie ziare.com. În regiunile unde nu vor exista precipitații, pasajul frontal va fi însoțit de o îmbunătățire clară a vizibilității, imediat ce aerul cu o concentrație mare de praf va fi dus spre vest.

În alte zone, norul de praf saharian s-a putut simți ca fiind mult mai agresiv.

Articolul precedentAUR cheamă partidele la apel: MASĂ ROTUNDĂ împotriva corupției
Articolul următorRomânia și Bulgaria, paradisul angajatorilor. Avem cele mai mici costuri cu forța de muncă din UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.