În cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi care s-a desfășurat pe parcursul săptămânii precedente, poliţiştii din judeţul Alba au aplicat 771 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 31 de permise de conducere.

Serviciul Rutier Alba a organizat în perioada 21 – 25 ianuarie 2019, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Au fost aplicate 771 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 110.635 lei, din care 140 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 137 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare, 11 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 5 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 51 bicicliştilor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 31 de permise de conducere şi au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.