Plata indemnizațiilor de handicap se transferă la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Alba

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba informează persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap de pe raza județului Alba că, începând din luna ianuarie 2019se modifică sistemul de achitare a indemnizațiilor și tuturor plăților către persoanele care se încadrează într-un grad de handicap.

Astfel, de la începutul acestui an, plata este în competența Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Alba, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1019/2018 privind aprobarea Procedurii de preluare de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, a personalului cu atribuţii în efectuarea plăţilor prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap de la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, a Procedurii de acordare a plăţilor, precum şi situaţiile de suspendare, modificare, încetare a dreptului la prestaţiile sociale pentru persoanele cu handicap, precum şi pentru modificarea <LLNK 12012 0322 361 0 18>Statutului propriu de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, aprobat prin <LLNK 12012 151 22 341 0 33>Hotărârea Guvernului nr. 151/2012.

Prin urmare, în luna ianuarie 2019, efectuarea plăților prestațiilor sociale pentru persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap din județul Alba, aferente lunii decembrie 2018, se va face exclusiv de către Agenția Județeană pentru plăți și Inspecție Socială Alba.

Articolul precedentExponatul lunii ianuarie la Muzeul Național al Unirii
Articolul următorEvaluarea activităţii desfăşurate de Jandarmeria Alba, în 2018

Comments are closed.