Petre Daea anunță că producţia de grâu se situează în parametri normali – Cum stăm la floarea soarelui și la porumb

Marți, 9 august 2022, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Petre Daea a condus la sediul MADR o întâlnire de lucru cu reprezentanții procesatorilor din industria de morărit-panificație, cu cei ai comercianților și ai distribuitorilor de pe piața cerealelor, precum și cu membrii asociațiilor de fermieri.

 

Indicele de calitate al grâului obţinut în acest an este superior, devenind astfel un produs panificabil, ce poate asigura confort industriei de morărit şi panificaţie, a anunţat marţi Ministrul Agriculturii, Petre Daea, în şedinţa Comitetului interministerial pentru gestionarea efectelor produse de schimbările climatice în agricultură.

„În cadrul dialogului, ministrul agriculturii a fost informat referitor la dificultățile întâmpinate de fermieri, respectiv problemele actuale din sectorul de morărit−panificație. De asemenea, s−a realizat un schimb de informații privind situația stocurilor de cereale şi angajamentelor la export.

În urma discuţiilor, oficialul MADR a precizat că producţia de grâu se situează în parametri normali pentru asigurarea consumului intern şi onorarea contractelor la export.

Întâlnirile săptămânale au rolul de a reuni la masa discuţiilor reprezentanţi ai producătorilor, procesatorilor şi comercianţilor în vederea formării unei imagini de ansamblu asupra sectorului agroalimentar.

Ministrul a dat asigurări că toate deciziile MADR sunt rezultatul consultării cu participanţii grupului de lucru, pentru sprijinirea fermierilor din sectorul vegetal şi zootehnic, protejarea industriei de morărit−panificaţie şi garantarea stabilităţii în piaţă. Cei prezenţi au convenit asupra faptului că, pentru atingerea obiectivelor, este nevoie de colaborare şi comunicare strânsă între toți actorii implicaţi”, transmit reprezentanții Ministerului Agriculturii.

De asemenea, ministrul Agriculturii a transmis că fermierii au început recoltatul culturii de floarea-soarelui, iar potrivit prognozelor producţiile vor face faţă cererii din piaţă.
Articolul precedentPetre Daea anunță că producţia de grâu se situează în parametri normali – Cum stăm la floarea soarelui și la porumb
Articolul următorCe se întâmplă în România, în cazul unui incident nuclear

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.