Peste 400 de copii infectați cu COVID-19, în România. Aproximativ 95% dintre ei, INTERNAȚI în spitale. Câți sunt la ATI

Potrivit bilanțului zilnic, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.153. Dintre acestea, 1.468 sunt internate la ATI. Și mai îngrijorător este faptul că, din totalul pacienților internați, peste 400 sunt copii. 

 

În prezent, 406 minori sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2. Dintre aceștia, 385 fiind internați în secții și 21 la ATI.

Cifrele sunt de-a dreptul alarmante dacă ne gândim că ne aflăm abia în a patra săptămână de școală. În plus, știm că săptămâna trecută s-a decis decuplarea instituțiilor de învățământ de rata de infectare din fiecare localitate în parte. Mai exact, școlile rămân deschise în ciuda indicelui de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu o singură condiție: elevii să fie testați. Totodată, s-a decis introducerea testelor de salivă ca metodă de depistare a posibilelor infectări. 

 

Medicii specialiști atrag atenția asupra faptului că acest tip de teste nu sunt la fel de bune ca cele antigen.

„Deși acele teste din saliva nu sunt specifice, totuși au trecerea lor în sensul că se poate partaja posibilul infectat de cel infectat Acesta este pericolul, să fie pozitivi și să iasă negativi, de aceea sigur de acuratețe crescută sunt testele antigen”, a afirmat mediul Caremn Dorobăț. 

 

În prezent, mai bine de 10.000 de elevi și profesori sunt infectați cu noul coronavirus, iar160.000 de elevi fac deja școală exclusiv online.

Articolul precedentDoar 3 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19 sunt libere
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL: „Echipa câștigătoare” vrea să dea mita de AUR înainte de moțiune – AUDIO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.