Doar 3 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19 sunt libere

În data de 4 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1444 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 
În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 120 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 51 sunt în București. 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 

1468 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere 3 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi ATI libere pentru pacien’ii de COVID-19. 

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.
*
Situație paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate: 

Bihor-1
Brasov-1
Galati-1

Articolul precedentAccident între Alba Iulia și Teiuș
Articolul următorPeste 400 de copii infectați cu COVID-19, în România. Aproximativ 95% dintre ei, INTERNAȚI în spitale. Câți sunt la ATI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.