Poliţiştii din Alba efectuează în această dimineaţă 3 percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 980.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, efectuează 3 percheziţii, toate în municipiul Sebeş, judeţul Alba.

Potrivit IPJ Alba, activitățile se desfășoară la locuinţa a două persoane bănuite de evaziune fiscală, la sediul societăţii administrată de acestea şi la un punct de lucru aparţinând aceleiaşi societăţi, care are ca principal obiect de activitate servicii de transport.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2011 – 2015, cei doi administratori ai societăţii ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de piese auto.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 980.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în executare două mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La percheziţii, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice sunt sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba.