La sfârşitul săptămânii precedente, poliţiştii au întocmit dosare penale faţă de 7 conducători auto care au încălcat regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

La data de 1 februarie 2019, în jurul orei 9,30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, în timp ce acţionau pe raza comunei Şibot, l-au depistat pe un bărbat de 69 de ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În puls, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că remorca ce era ataşată autoturismului condus de bărbat nu era înmatriculată în circulaţie.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere fără permis şi punerea în circulaţie, pe drumurile publice, a unui vehicul neînmatriculat.

În noaptea de 01/02 februarie 2019, în jurul orei 01.00, poliţişti din Cugir l-au depistat pe un tânăr de 19 ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Victoriei din oraş, având permisul de conducere suspendat.

Faţă de tânăr, a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

La data de 01 februarie 2019, în jurul orei 12.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, în timp ce acţionau pe DN 74, l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din Baia de Arieş, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

La data de 01 februarie 2019, în jurul orei 19.15, poliţiştii de siguranţă publică din Zlatna, în timp ce acționau pe raza localităţii Cib, l-au depistat pe un bărbat de 57 de ani, din comuna Almașu Mare, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În noaptea de 02/03 februarie 2019, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau pe strada Unirii din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Aiud.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,43 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 2 februarie 2019, în jurul orei 16.45, poliţiştii din Zlatna, în timp ce acţionau pe DN 74, pe raza localității Pătrângeni, l-au depistat pe un bărbat de 47 de ani, din comuna Meteș, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 3 februarie 2019, în jurul orei 22.15, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce desfășurau activități de patrulare pe raza comunei Cenade, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 35 de ani, din Cenade.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere fără permis.