Percheziții de amploare în Alba și alte 16 județe. Sunt vizate infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Percheziții de proporții au fost organizate astăzi dimineață de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt. Acțiunea, care se derulează cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cuprinde în total percheziții pe raza a 16 județe și a municipiului București.

Descinderile au loc în județul Olt, dar și în Alba, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Covasna, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Neamț, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Timiș, cercetările derulându-se sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Sunt vizate sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, investigațiile fiind coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2013-2016, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidența contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat. De asemenea, reprezentanții societății respective ar fi declarat achiziții în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societățile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat”, se arată într-un comunicat emis astăzi de Inspectoratul General al Poliției Române.

În baza unor mandate de aducere, trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru a fi audiate și dispuse măsuri legale. Activitățile beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Articolul precedentAcţiune cu efective suplimentare la Aiud. Au fost aplicate peste 200 de amenzi.
Articolul următorScandal la o stână din Alba. Doi ciobani și-au bătut colegul apoi l-au legat de un copac

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.