Pentru perioada de tranziție, coeficienții pe baza cărora se calculează dimensiunea economică a exploatațiilor rămân neschimbați

Având în vedere dispozițiile tranzitorii propuse pentru sprijinul acordat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și din Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene (EURI), în perioada de tranziție 2021-2022, se vor lansa o serie de măsuri în cadrul cărora este necesară calcularea dimensiunii economice a exploatațiilor agricole în baza coeficienților standard.

Conform ultimelor amendamente aduse Reg. UE 220/2015, denumirea coeficienților SO (standard output) s-a schimbat în SOC (standard output coefficients). Ultimul set de coeficienți standard output, calculat în cadrul Serviciului RICA îl reprezintă SOC 2017,  ca medie a anilor 2015-2019.

Menționăm că în luna decembrie a anului 2020, MADR, prin serviciul RICA, a transmis setul de coeficienți SOC 2017, către Direcția Generală de Statistică a UE – EUROSTAT, pentru aprobare.

Având în vedere faptul că în momentul de față, valorile coeficienților SOC 2017 nu sunt validate de către către Direcția Generală de Statistică a UE – EUROSTAT, pentru măsurile lansate în perioada de tranziție 2021-2022 vor fi utilizate valorile coeficienților standard validate în momentul de față, respectiv SO 2013.

În cazul în care valorile SOC 2017 vor fi aprobate în timp util, astfel încât modificările să poată fi introduse în documentele de implementare aferente măsurilor ce urmează a fi lansate, vor fi utilizate valorile actualizate, respectiv SOC 2017.

Articolul precedentNoi reglementări privind serviciile medicale în pandemie
Articolul următorUn polițist și un jandarm au reușit să îl oprească din acțiunea sinucigașă pe un bărbat din Alba Iulia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.