Patronul unei pensiuni din Arieșeni este cercetat pentru furt de energie electrică

Poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni împreună cu reprezentanţi ai societăţii de distribuţie a energiei electrice au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a furtului de energie electrică.

Aceștia au descoperit o unitate turistică comuna Arieşeni ce era racordată la reţeaua de electricitate cu ajutorul unor circuite artizanale care ocoleau echipamentele de măsurare.

La data de 20 februarie 2018, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni împreună cu reprezentanți au societăţii de distribuție a energiei electrice au organizat o acțiune ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea sustragerilor de energie electrică.

Cu ocazia controalelor efectuate a fost identificat un imobil, situat în comuna Arieşeni, care aparţine unei societăţi comerciale ce oferă servicii turistice şi care era racordat la reţeaua de electricitate cu ajutorul unor circuite artizanale care ocoleau echipamentele de măsurare.

Faţă de administratorul societăţii, un bărbat de 57 de ani, din comuna Arieşeni, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de “executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92 din Legea nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale şi „furt” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 din Codul Penal.

Articolul precedentAcţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice
Articolul următorAmenzi de peste 5.000 de lei, în urma unei acțiuni, la Abrud

Comments are closed.