Parchetul Militar Timișoara preia dosarul exploziei proiectilului din comuna Pianu

Dosarul privind explozia soldată, săptămâna trecută, cu moartea unui muncitor şi rănirea altuia, după ce unul dintre aceştia a încercat să taie un proiectil ce ar fi trebuit să fie dezafectat, a fost declinat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba către Parchetul Militar Timişoara, respectiv către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Octavia Guş, a declarat, luni, citat de agerpres, că s-a decis declinarea competenţei de soluţionare către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara, în ceea ce priveşte aspectul nerespectării regimului materiilor explozive. Totodată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş urmează să efectueze cercetările în ceea ce priveşte infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Un bărbat de 43 de ani şi-a pierdut viaţa, iar un altul de 52 de ani a fost rănit de schije, într-o explozie produsă marţea trecută în Pianu de Jos. Ambele victime proveneau din Hunedoara şi lucrau fără forme legale pentru o firmă de colectare fier vechi.

Proiectilele care se află în incinta firmei de colectare de deşeuri vechi ar fi trebuit, potrivit documentelor de însoţire, să fie dezamorsate, fără niciun fel de rest de substanţă explozibilă în interior. Anchetatorii vor trebui să afle exact de la ce unitate militară provine proiectilul care a explodat, muniţia de acest gen având numere de identificare. 

Articolul precedentULTIMA ORĂ : DSU Cod Portocaliu de inundații pentru județul Alba!
Articolul următorAlba : Posibil deces din cauza GRIPEI, o gradiniță cu programul suspendat și 15 pacienți internați în spital ! Precizări DSP Alba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.