Ovidiu Lupu învingător în Memorialul Mircea Rădulescu

Maestrul FIDE Ovidiu Lupu (CSO Cugir) s-a impus detaşat în Memorialul Mircea Rădulescu, un turneu tradiţional care se desfăşoară annual la Cluj-Napoca şi care a reunit la start 28 de jucători în secţiunea principală.

Jucătorul cugirean a câştigat toate cele 6 partide jucate, devansându-I cu un punct şi jumătate pe clujenii Dan Ambru şi Dorin Titu Maiorescu, care au ocupat următoarele poziţii pe podium.

Foarte bună clasarea pe locul 5 a juniorului Radu Ţâmpea (CSM Unirea Alba Iulia), care a acumulat 4 puncte.

O evoluţie foarte bună a avut-o şi Alexandru Simina, juniorul în vârstă de 9 ani legitimat la CSM Unirea Alba Iulia clasându-se pe locul 7 din 60 de participanţi în secţiunea pentru seniori şi juniori cu rating sub 1600, elevul şcolii gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia câştigând şi premiul special pentru cel mai bun junior din turneu. La egalitate de puncta cu juniorul albaiulian s-a clasat şi Andrei Schmit (CSO Cugir), un alt junior talentat din judeţul Alba.

Pentru juniorii albaiulieni urmează o competiţie foarte dificilă, Campionatele Naţionale de juniori, care se vor desfăşura la Căciulata în perioada 15-25 aprilie.

Din păcate cel mai bine cotat junior albaiulian, Radu Ţâmpea, nu va participa, turneul desfăşurându-se în aceeaşi perioadă cu faza naţională a olimpiadei de biologie la care elevul şcolii gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia este calificat, dar mai tinerii săi colegi de club sunt decişi să facă o figură frumoasă la cea mai importantă competiţie şahistă juvenilă din România, care va reuni la start circa 600 de participanţi de la cele mai puternice cluburi din ţară.

Articolul precedentÎn 12 aprilie se desfășoară Bursa Generală a Locurilor de Muncă
Articolul următorPărintele Damaschin Grigoriatul va conferenția la Alba Iulia

Comments are closed.