Ora 18.00 – Culisele statului paralel: Radiografia premierilor României

24 în 30 de ani! Au condus România de la Palatul Victoria. Durata medie a mandatului unui prim-ministru în funcție în România a fost de doi ani. Cum au rămas în istorie prim-miniștrii post-decembriști? 

Aderarea la NATO și la Uniunea Europeană au fost, probabil, marile proiecte ale României postdecembriste. Dar a fost nevoie de mai bine de două decenii pentru ca fiecare să se întâmple. Două decenii și mulți premieri. Și-atunci, cu ce am rămas de la fiecare dintre cei peste 20 de șefi ai Guvernului? Cu unele excepţii, relaţia dintre şeful statului şi cel al guvernului a fost una de confruntare, uneori mocnită, alteori la lumina zilei. O luptă permanentă pentru putere! Și de ce nu scăpăm de această instabilitate? 

Dupa 31 de ani, facem o radiografie a premierilor României așa cum nimeni nu a facut-o! La Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu, de la ora 18:00. 

Articolul precedentFemeie accidentată pe trecerea pentru pietoni de un șofer fără experiență
Articolul următorMonitorul Oficial va fi accesibil gratuit integral online. Noul format va permite inclusiv căutarea în interiorul documentelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.