Fenomenul depopulării care se petrece în mediul rural din țara noastră are efecte negative și asupra sistemului de învățământ, din cauza numărului tot mai mic de elevi pe care școlile de la țară îi instruiesc.

Astfel, la Școala Gimnazială Întregalde de exemplu, se întâlnește un fenomen care este din păcate tot mai răspândit la nivelul satelor și comunelor din România, unde personalul unității de învățământ îl depășește pe cel al elevilor care învață în interiorul său.

Cornel Sandu, Inspector Școlar General al IȘJ Alba, a vorbit despre situația întâlnită, în cadrul unei conferințe de presă susținute cu ocazia pachetului de legi din reforma educației, care se află în prezent în consultare publică, menționează Ziarul Unirea.

„În orice UAT suntem obligați să avem o școală cu personalitate juridică. Este destul de dificil. Avem în acest moment la Întregalde 12 elevi, sau 11 elevi și 12 angajați. Vorbesc de la clasa 0 până la clasa a VIII-a inclusiv.”, au fost declarațiile lui Cornel Sandu, în urmă cu o săptămână.

Sursa: Realitatea de Alba