O nouă entitate juridică va apărea pe buletinele de vot din 2020. Ca rezultat al coagulării forţelor patriotice, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia are loc primul congres al Alianţei pentru Unirea Românilor (prescurtat AUR). Mişcarea politică va avea liste complete pentru consiliile judeţene, pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României, şi îşi anunţă deja primii candidaţi la alegerile de la anul.

„Înainte de toate, vorbim despre resurse! Dacă toate ţările au în România formaţiuni politice care le apără interesele, considerăm ca fiind normal că şi românii trebuie să aibă una. Eu am candidat la alegerile europarlamentare ca independent şi am obţinut, teoretic, 120 000 de voturi. Legal, nu am avut voie să am reprezentanţi în secţiile de votare şi nu mi s-a dat nici măcar dreptul să văd voturile. Oferim această platformă tuturor românilor din afara sistemului partidelor actuale, să poată reprezenta o alternativă reală”, a declarat George Simion, unul dintre liderii entităţii.

Protejarea familiei, reducerea taxelor, unirea românilor din Diaspora şi din Ţară, infrastructura, respectarea libertăţii şi a credinţei se numără printre priorităţile noii formaţiuni. Programul politic este unul de sorginte conservatoare, care se revendică de la idealurile Unirii din 1918.

Alianţa pentru Unirea Românilor este iniţiată de mişcarea politică România Mare în Europa, constituită în urma campaniei de la alegerile europarlamentare a liderului unionist George Simion. Platforma se lansează public pe 1 Decembrie, ora 11,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.